2016年2月18日星期四

KETAM KAM HEONG RECIPI 甘香辣椒螃蟹食谱



 KETAM KAM HEONG RECIPI 甘香辣椒螃蟹食谱

Bahan-Bahan:

1. 1 biji bawang besar - blender
2. 2 Ulas bawang kecik - blender
3. 4 sudu besar udang kering direndam – blender
4. Setangkai daun kari
5. 8 tangkai cili kering yang dipotong kecil
6. 2 sudu besar serbuk kari yang dibancuh dengan sedikit air
7. Sos tiram
8. Kicap pekat
9. Ketam. Haha. Ketam patut nombor satu tadi. Ketam tu goreng separuh masak dulu ye..

Cara Membuatnya

1. Tumis bahan kisar sampai garing
2. Masukkkan daun kari dan lada kering yang dipotong tadi tu. Cuci dulu cili kering tu. Buang bijik.
3. Pastu masukkan la serbuk kari yang dibancuh dengan air, sos tiram and kicap pekat
4. Last sekali masukkan ketam. 

Siap!


没有评论:

发表评论