KETAM KUKUS RECEIPI 清蒸螃蟹食谱
bahan bahan:
- Bawang besar
- Bawang merah
- Bawang putih
- Halia
- Cili padi
- Asam keping
- Serai (diketuk)
- Garam
- Daun bawang (hiasan)
Hiris semua bawang dan halia, serai pula diketuk hingga pecah, then masukkan je semua bahan-bahan tadi (kecuali daun bawang) dan ketam ke dalam loyang atau bekas yang tahan panas. Jangan lupa taburkan garam secukup rasa.
- Bawang merah
- Bawang putih
- Halia
- Cili padi
- Asam keping
- Serai (diketuk)
- Garam
- Daun bawang (hiasan)
Hiris semua bawang dan halia, serai pula diketuk hingga pecah, then masukkan je semua bahan-bahan tadi (kecuali daun bawang) dan ketam ke dalam loyang atau bekas yang tahan panas. Jangan lupa taburkan garam secukup rasa.
没有评论:
发表评论